Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A markazi könyvtár születéskönyvei

2010.04.09

 

A helyi könyvtár, ajánlásomra, beszerezett - már meglévő készlete kiegészítésére - néhány születéssel kapcsolatos könyvet. A régi és új példányok egyaránt felsorolásra kerülnek - ez utóbbiakat megkülönböztetésképpen csillaggal jelölöm.

Külön köszönet Szekrényes Gézáné Évikének, a település könyvtáros és művelődés-szervezőjének!

Egyrészt szeretném, ha a helyiek megtudnák, hogy elérhetőek az olvasmányok, másrészt biztatni az ország többi részén élőket, hogy ahol van hajlandóság, és pénzügyi keret, maguk is szorgalmazzák az ilyen jellegű könyvek beszerzését!

Mindannyian születtünk egyszer, a jelenben is folyamatosan  születnek gyermekek, s a jövőben is fognak. Gyermekeinknek is lesznek gyermekei, a mi unokáink: legalább őértük tegyük meg, ami megtehető!

A születés földi életünk első, meghatározó élménye, ezért fontos, hogy milyen körülmények között zajlik. Mindenkinek joga van megtudni, milyen lehetőségei vannak ennek megválasztására, akkor is, ha nem tálcán kínálják, hanem tennie kell érte.

A szülők biztos kapcsolata, a szép születés, a vidám gyermekkor teszi a boldog embert. A boldog emberek alkotják az elégedett életközösségeket; ezen az úton járva lehet békesség az egész Földkerekségen.

A könyvek ehhez egy kis segítséget, támpontot nyújtanak, megvalósítani nekünk kell.

 

A markazi könyvtár születéskönyvei

 

Clayton, Victoria - Fischbein, Stuart - Weckl, Joyce : Terhesség félelem nélkül *

Dahlke, Ruediger és Margit – Zahn, Volker : Út az életbe / A születés teljessége - Várandósságról és születésről holisztikus szemmel *

Dahlke, Ruediger : Sorsfordulók / Az életválság mint az újrakezdés lehetősége

Gaskin, Ina May : Útmutató szüléshez *

Hirschler Imre, dr. : Szülőszoba, tessék belépni!

Kriston Andrea : Kriston intim torna

Leboyer, Frederick : Gyöngéd születés

Marriott, Susannah : Terhesség természetesen *

Monchaux, Marie-Claude - A sehány éves kislány

Stadelmann, Ingeborg : A bába válaszol / Természetes kísérés a várandósság, a szülés, a gyermekágy és a szoptatás idején gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel és illóolajokkal *

Utónévkönyvek